Het Bureau

ralf van tongeren duurzame architect

Ralf van Tongeren

Architect en Founder

architectenregister: 1.090615.027

Ik ben Ralf van Tongeren en in 2009 heb ik Platform M³ architecten opgericht. Met een vast team experts werk ik aan projecten met een duurzaam karakter waarbij de nadruk ligt op natuurlijke, ecologische en damp open bouwmethoden, hergebruik van materialen en versterking van de lokale biodiversiteit.

De overtuiging dat dit een prettigere en gezondere leefomgeving tot resultaat heeft, brengt mij er toe dit streven steeds verder te ontwikkelen en vorm te geven. Ik ben actief in diverse initiatieven zoals Vereniging Integrale Biologische Architectuur, Kalk Hennep NL en Greendeal Bio-based Bouwen. Ook het verdiepen van kennis hoort hierbij. Te denken valt aan: natuurinclusief ontwerpen, strobouw voor professionals, SBR-passiefhuis renovatie, Houtskeletbouw. Een kleine greep aan cursussen die met succes zijn afgerond.

Onze leefomgeving houdt niet op bij de voordeur. Alles wat wij doen heeft invloed op elkaar. Het activeert een besef van verantwoordelijkheid voor onze omgeving waarin gebouwen en objecten niet alleen plaats innemen maar ook beschikken over de capaciteit terug te geven op sociaal en ecologisch vlak. Dit is in essentie wat ik “Natuurlijk Vormgeven” ben gaan noemen. Architectuur krijgt zo het vermogen meer te zijn dan alleen uiterlijke verschijning en vorm.

architectuur

100%

biobased kennis

100%

bouwbesluit

100%